Schoonvader Max Verstappen krijgt boete van bijna miljoen euro

Max Verstappen en Kelly Piquet
Max Verstappen en Kelly Piquet Foto: © Orange Pictures

Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen, moet diep in de buidel tasten. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 heeft van een Braziliaanse rechtbank een boete van 5 miljoen Braziliaanse real (bijna 900.000 euro) gekregen voor racistische opmerkingen over Lewis Hamilton.

Vier mensenrechtenorganisaties hadden de zeventigjarige Piquet aangeklaagd, omdat hij in een podcast in november 2021 beledigende opmerkingen had gemaakt over Hamilton. De Braziliaanse oud-coureur noemde Hamilton een 'neguinho', letterlijk vertaald 'zwartje'. In de podcast werd er gesproken over de zware crash van Verstappen op Silverstone in 2021.

Verstappen heeft een relatie met Kelly Piquet, de dochter van Nelson. De Nederlandse Red Bull-coureur liet zich afgelopen zomer al uit over de zaak. "Ik ken Nelson goed en heb al heel wat tijd met hem doorgebracht en hij is absoluut geen racist", zei Verstappen toen. "Hij is een aardige en relaxte kerel, maar hij had dat woord niet moeten gebruiken. Het is beledigend en zeker in de huidige tijd kan dat echt niet meer."

Lees meer:
0 reacties