Schoot: "Moet oppassen dat ik mensen geen tikkie tegen de kont geef"

Myrthe Schoot en Celeste Plak
Myrthe Schoot en Celeste Plak Foto: © Orange Pictures

Myrthe Schoot besloot al tijdens haar carrière werkervaring op te doen. De volleybalinternational liet de topsportbubbel tijdens haar clubloze periode na het WK achter zich om haar hbo-studie af te ronden.

Sinds januari heeft Schoot een een werkervaringsplek bij sportkoepel NOC*NSF op de afdeling Athlete Services, die voor de topsporters in Nederland alle voorzieningen regelt. "Dit is een heel andere wereld", vertelt ze aan de NOS. "Ik ben 34 en heb nog nooit gewerkt. In het volleybal ken je heel goed je sterke en je zwakke punten, maar in een maatschappelijke carrière heb ik geen idee."

"Hoe ouder je wordt binnen de topsport, hoe kleiner de stappen worden die je nog maakt", vervolgt ze. "En binnen de maatschappij is alles nieuw voor me. Dus ik maak reuzenstappen, ik maak een reuzenontwikkeling mee", geeft de volleybalster aan. Ze moest wel wennen aan haar nieuwe leven.

"Ik ben een enthousiast persoon. Dus dan hebben we een meeting en hebben we iets heel moois bedacht met elkaar. Dan word ik helemaal enthousiast en wil ik iedereen gaan highfiven, maar dan sjokt iedereen weer de ruimte uit", lacht Schoot. "Sommige mensen van NOC*NSF ken ik vanuit mijn carrière als volleybalster en dan ga ik ze ook knuffelen als ik ze op kantoor zie."

"Maar dat is in de context van een kantoor weer heel gek. Ik moet bijna oppassen dat ik mensen geen tikkie tegen de kont geef", aldus de Achterhoekse.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties