Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Schulting: "Logisch dat hij rust neemt en nieuwe prikkels zoekt"

Suzanne Schulting
Suzanne Schulting Foto: © Pro Shots

Voormalig shorttracker Niels Kerstholt wordt de opvolger van Jeroen Otter als bondscoach van TeamNL. Otter neemt vanaf komend seizoen een sabbatical, maar blijft wel één dag per week als klankbord bij het nationale team betrokken.

"Ik ben vereerd dat ik ben gevraagd om aankomend seizoen een succescoach als Jeroen Otter op te volgen", reageert Kerstholt op de website van Schaatsen. "Dit zie ik als een blijk van waardering voor hoe ik heb gefunctioneerd als coach van het KNSB Talent Team Midden-Oost op de Vechtsebanen."

"Het voelt voor mij ook als een cirkel die sluit. Toen ik als shorttracker begon, bestond de shorttracktop in Nederland uit een groepje sporters die hunkerden naar professionaliteit. Ik mocht meegroeien met de sport en mijn carrière afsluiten na vele mooie hoogtepunten. Toen ik er in 2014 uit stapte, zijn het NTS en de KNSB Talent Teams daaronder continu doorontwikkeld.

"Liefst ga je gewoon met elkaar door, maar ik begrijp Jeroens keuze", reageert Suzanne Schulting. "Hij doet dit werk al eventjes, het is logisch dat hij even rust neemt en op zoek gaat naar nieuwe prikkels. Als je altijd blijft doen wat je deed, krijg je wat je hebt. De concurrentie zit niet stil en ik wil graag over vier jaar weer met een x-aantal medailles terugkeren van de Spelen."

Ook Sjinkie Knegt begrijpt het besluit an Otter. "Hij doet dit werk al twaalf jaar met veel plezier en passie. Als hij in de toekomst nog veel wil betekenen voor ons team dan is het goed dat hij nu een klein stapje terug doet. Ik denk dat hij er niet verkeerd aan doet", aldus Knegt.

Lees meer:
0 reacties