Schulting wordt in bescherming genomen: "Ook zij hebben problemen"

Suzanne Schulting
Suzanne Schulting Foto: © Pro Shots

Schaatsers Suzanne Schulting heeft het ondanks haar recente succes soms erg zwaar. In een artikel van het Algemeen Dagblad staat dat er nog veel misverstanden zijn over het leven van topsporters.

Minke Booij, directeur topsport van consultancykantoor Team Eiffel, vond Schulting na haar winst bij het WK in Zuid-Korea er erg somber uitzien. "Dit moet niet de bedoeling zijn van sport, dat je er zo ongelukkig van wordt." Booij ziet dat topsporters vaak allemaal met hun eigen struggles hebben, waar men zich niet altijd van bewust is.

"Je denkt dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken, die kan leven van de sport en heeft het goed. Maar zij hebben ook hun problemen. Betere begeleiding is zeker nodig. Zo veel partijen spelen een rol. De atleet, de coach, de bond, NOC*NSF, sponsoren, managers. De verantwoordelijkheid ligt overal, want iedereen wil wat van je. Kalenders worden voller. Sponsoren vragen meer", zegt Booij.

De directeur ziet daarnaast ook het internet als een groot knelpunt voor topsporters. "Op sociale media is precies te zien wie het goed doet, dus daar wil je ook dingen delen en er tof uitzien, meer volgers krijgen. Het wordt nooit minder, alleen maar meer. Maar olympisch kampioenen zijn geen poppetjes die je kunt blijven oprekken", aldus Booij.

Lees meer:
0 reacties