Serena Williams hint op afscheid: "Ik glijd weg van het tennis"

Serena Williams
Serena Williams Foto: © Pro Shots

Het lijkt er sterk op dat Serena Williams een punt achter haar tennisloopbaan gaat zetten, na de US Open. Dat laat de flamboyante tennisster weten tijdens een interview met Vogue. "Het aftellen is begonnen", zo stelt Williams.

"Ik ben geen fan van de term pensioen. Dat is niet modern", zo geeft Williams aan. "Ik heb het meer over evolutie. Ik glijd weg van het tennis richting andere zaken die belangrijk voor me worden én zijn. Dit is geen fijn onderwerp voor mij. Ik weet dat het niet gebruikelijk is om te zeggen, maar ik voel veel pijn. Het is het moeilijkste dat ik me ooit kan voorstellen. Het aftellen is gewoon begonnen. Ik moet me focussen op het moederschap. Ik ga nog genieten van de komende weken.”

Tijdens het interview zegt Williams dat haar dochter Olympia nog graag een zusje wil. "We zitten in mijn auto en ze houdt mijn telefoon vast. Ze gebruikt een interactieve educatieve app die ze leuk vindt. De robotstem stelt haar een vraag: Wat wil je worden als je groot bent? Ze weet niet dat ik luister, maar ik hoor het antwoord. Ik wil een zusje.”

"Olympia zegt dit vaak, zelfs als ze weet dat ik luister", vervolgt Williams. "Soms bidt ze voor het slapengaan tot Jehovah voor een zusje. Ik ben zelf de jongste van vijf zussen en mijn zussen zijn mijn helden, dus dit voelde als een moment waar ik heel goed naar moet luisteren.”

Lees meer:
0 reacties