Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Sergio Pérez mokt na teamorder: "Ik verdiende vandaag om te winnen"

De Red Bull coureurs achter Russel
De Red Bull coureurs achter Russel Foto: © Orange Pictures

Sergio Pérez behaalde een knappe tweede plek tijdens de Grand Prix van Spanje. Dit leidde echter niet tot veel enthousiasme bij de Mexicaan. Hij baalde er stevig van dat hij zijn leidende positie moest afstaan aan Max Verstappen en wil nu uitleg van zijn team.

“Ik denk dat ik het vandaag verdiende om te winnen", vertelde Pérez bij Sky Sports. "Aan het begin van de race gaf ik mijn positie op met het idee dat ik die plek later weer terug zou krijgen, maar toen werden de strategieën opeens aangepast. De strategie van Max bleek overduidelijk de betere te zijn."

De Mexicaan maakte in de tiende ronde plaats voor Verstappen, nadat deze in de grindbak was beland waardoor hij terugviel naar een vierde plek. Pérez reed op de derde plek, vlak achter George Russen en liet Verstappen voorbij zodat deze Russel kon aanvallen.

Door problemen met de DRS lukte dat niet en na de pitstops sloot Pérez weer aan bij Verstappen en Russel. Pérez verwachtte dat hij nu de plaats van Verstappen terug zou krijgen maar dat bleek niet het geval.

In de slotfase kwam Verstappen opnieuw achter Pérez terecht. De tweevoudig Grand Prix-winnaar werd opgedragen om Verstappen niet op te houden en gaf over de boordradio aan dat hij dat "niet eerlijk" vond. Toch ging Pérez aan de kant, waarna Verstappens zege niet meer in gevaar kwam. "Er is een aantal dingen die ik intern met het team wil bespreken, zodat ik kan begrijpen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt", zo liet de Mexicaan weten.

"Als ik aan het rijden ben is het lastig om het grotere plaatje te zien. Ik wil niet zeggen dat ik het slachtoffer ben geworden van teamorders, ik wil gewoon begrijpen waarom de strategieën opeens werden aangepast”, zo besloot Pérez.

Lees meer:
0 reacties