Slachtoffer over Jack van Gelder: "What the hell gebeurt hier?"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Aïcha Marghadi vertelt in een onderzoek van De Volkskrant over haar vervelende ervaringen op de redactie NOS Sport. Zo kreeg ze te maken met seksistische opmerkingen van presentator Jack van Gelder.

Marghadi belde met Van Gelder of hij haar mentor wilde worden. "Ik zou hebben gezegd: 'Als je bij mij in in bad komt zitten, prima", vertelde Van Gelder eerder deze week in HLF8. "Dat is voor mij een grap. Alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen. Dat merkte ik toen totaal niet."

"Ik vroeg me af of hij een grap maakte", zegt Marghadi zelf in het onderzoek van de krant. "Ik kletste er wat overheen, maar ik dacht: what the hell gebeurt hier? Het laatste wat ik zei, was: 'Jack, ik zie je op het werk'."

Het was niet de enige vervelende ervaring die ze had met de ervaren sportpresentator. "Op een gegeven moment drukte hij een briefje in mijn handen", vertelt Marghadi, die in 2012 vertrok bij de NOS. "Er stond een telefoonnummer op. Ik zei: wat is dit, wat moet ik hiermee? Hij vertelde dat dit het nummer was van een bekende voetballer die kennelijk geïnteresseerd was in mij. Ik keek hem vragend aan. Maar hij zei: 'Ja, jullie Marokkanen doen het toch alleen met elkaar?'"

Lees meer:
0 reacties