Slot wijst naar Max Verstappen en haalt bekende uitspraak aan

Feyenoord-trainer heeft vrijdagmiddag op een persconferentie uitgebreid vooruitgeblikt op de kampioenswedstrijd van de Rotterdamse club. Aanstaande zondag komt Go Ahead Eagles op bezoek in De Kuip en bij winst op de Deventenaren is Feyenoord landskampioen.

"De selectie is rustig", zegt Slot tegen Voetbal International. Wat krijgt hij zelf mee van de titelkoorts? "Dat is lastig te zeggen, omdat ik niet in Rotterdam woon. Ik zie wel wat dingen in de media, al lees ik dat ook niet allemaal. Maar je kan dat niet helemaal afsluiten, dat hoeft ook niet, want dat is iets heel moois waar we mee bezig zijn."

Slot vervolgt: "Tot op heden zijn mijn wedstrijden bij Feyenoord heel bijzonder geweest. Dus ja, het is prachtig dat we nu op het punt staan een kampioenswedstrijd te spelen. Dat is iets waar je naartoe wil, maar wat ik niet direct in mijn hoofd had toen ik hier twee jaar geleden naartoe kwam."

"Wij kunnen er geen voorschot op nemen, want we hebben het nog niet", gaat Slot verder. "We staan er wel onwaarschijnlijk goed voor. Dat beseffen we als geen ander. Maar als je het nog niet binnen hebt, moet je het nog wel doen."

Slot ziet wel gelijkenissen tussen de Formule 1 en de situatie bij Feyenoord. "Sinds Max Verstappen kijk ik met enige regelmaat naar Formule 1 en één van de uitspraken daar is: to finish first, you first have to finish. Die is niet van mezelf, maar zo is het. Ik zou het heel bijzonder vinden, maar wat ik exact voel, kan ik pas zeggen als we het voor elkaar hebben", aldus Slot.

Lees meer:
0 reacties