Sluiter: "Als er 's ochtends bommen vallen, dan trainen we niet"

Raemon Sluiter
Raemon Sluiter Foto: © Pro Shots

Raemon Sluiter is de trainer van tennisster Elina Svitolina. Zijn Oekraïense pupil spreekt zich veelvuldig uit over de oorlog in haar land. De oorlog speelt dan ook een grote rol in de samenwerking tussen Sluiter en Svitolina.

"Als 's ochtends de bommen vallen en het is te heftig, dan trainen we een uur later of we trainen helemaal niet", vertelt Sluiter aan de NOS. Svitolina geeft veel om haar land, zo vertelt Sluiter. "Ze gaf dit jaar in Charleston op zondag een clinic bij 30 graden, terwijl ze op maandag moest spelen. Geen drama, maar ook geen ideale voorbereiding op een wedstrijd", vertelt de Rotterdammer.

"Er wordt daar dan 100.000 dollar opgehaald. Wie ben ik om op zo'n moment te zeggen: dit kan niet. Ik weet hoe belangrijk het voor haar is. Ik heb haar wel gevraagd of ze dit elke week zou willen doen, of wordt het dan toch wel zwaar? Ze antwoordde resoluut: elke week."

"Ze begint de dag met het kijken of er 's nachts nog dingen in het land zijn gebeurd en hoe het met familie en vrienden is", vervolgt Sluiter. "Ik probeer er voor haar te zijn. Als ze iets bij me kwijt wil, dan doet ze dat. Ze hoeft zich tegen mij niet in te houden."

Lees meer:
0 reacties