Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Spa-Francorchamps dreigt van Formule 1-kalender te verdwijnen

Spa-Francorchamps
Spa-Francorchamps Foto: © Orange Pictures

Dit keer zijn het figuurlijke donkere wolken die zich samenpakken boven het iconische circuit van Spa-Francorchamps. De Grand Prix van België dreigt namelijk niet terug te keren op de kalender van de Formule 1.

Nadat de teambazen van de Formule 1 zaterdag met Stefano Domenicali, CEO van Formule 1 eigenaar Liberty Media, vergaderd hadden over volgend seizoen, leken er een drietal conclusies getrokken te kunnen worden, zo meldt Het Algemeen Dagblad. Ten eerste is er overeenstemming dat er niet meer dan 24 races per seizoen moeten worden gereden. Daarnaast moeten de wedstrijden per regio gegroepeerd worden en als laatste is besloten dat er zestien keer buiten Europa wordt gestreden.

Een simpele rekensom verklaart dat er maximaal acht wedstrijden binnen Europa zullen worden verreden. Silverstone, Boedapest, Spanje, Imola, Zandvoort en Monza zijn middels contractuele afspraken al zeker van een plek. Met Monaco wordt nog onderhandeld maar een kalender zonder een wedstrijd in het Prinsdom lijkt ondenkbaar. Daarnaast zal ook de Grand Prix van Oostenrijk wel verreden worden, gezien Red Bull eigenaar is van dat circuit. Hiermee lijken alle acht Europese plekken vergeven.

Lees meer:
0 reacties