Suzanne Schulting neemt belangrijk besluit: "Heel moeilijk voor me"

Suzanne Schulting
Suzanne Schulting Foto: © Pro Shots

Olympisch shorttrackkampioene Suzanne Schulting is erg vermoeid en stopt daarom even met haar schaatsactiviteiten waarbij ze in alle rust apart van TeamNL Shorttrack allereerst werkt aan haar eigen herstel. Belangrijk daarbij is dat ze de balans hervindt in wat ze fysiek en mentaal aan kan.

“Iedereen die mij kent weet dat dit heel moeilijk voor me is”, zegt Schulting. “De afgelopen zeven jaar ben ik bijna dagelijks tot het uiterste gegaan. Dat heeft me heel veel moois gebracht, maar het heeft ook heel veel van me gevergd. Het is nu echt tijd om de batterij helemaal op te laden voordat ik weer volle bak aan de slag ga zoals ik gewend was.” Voorlopig is ze dus niet actief als schaatster.

De 25-jarige Schulting won sinds haar eerste olympische titel in 2018 bijna alles wat te winnen viel, zowel individueel als met de relayteams. Op haar erelijst prijken niet alleen 6 olympische medailles, waarvan 3 gouden, maar ook 10 wereld- en 17 Europese titels. Van de laatste WK in Seoul, in maart van dit jaar, keerde ze terug met drie gouden en een zilveren medaille.

Lees meer:
0 reacties