Tactiek Verstappen uitstekend: "Daarin maakt hij het verschil"

Helmut Marko en Max Verstappen
Helmut Marko en Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen vertoonde dit weekend een enorm kunstukje tijdens de Formule 1 in Miami. Zelfs zijn voormalig mentor Helmut Marko staat versteld van acties als deze.

Marko is inmiddels 80 jaar oud maar kon na de prestatie van Verstappen zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. "Dit was een ongelooflijke race van Max. Hij was snel, maar hield ook de staat van zijn banden in de gaten. Dat hij in de voorlaatste ronde nog de snelste rondetijd reed, was indrukwekkend. Als we dat momentje tijdens de kwalificatie op zaterdag even buiten beschouwing laten, was dit een van Max’ beste optredens", is Marko bijzonder lovend over zijn protegé tegenover De Telegraaf.

Daarbij roemt hij ook de strategie van Verstappen. Anders dan normaal koos hij namelijk voor de hardste band om mee te rijden. "Daarin maakte Max het verschil. We waren vooraf nog een beetje bezorgd voor het geval er een safety car zou komen, maar dat was niet het geval. Toen hij eenmaal in de vrije lucht reed, was Max niet te stoppen."

Aan de andere kant is Marko niet verbaasd over de prestaties van de jonge coureur. "Toen we Max binnenhaalden was ik altijd vol vertrouwen dat hij races zou gaan winnen, maar niet dat hij op deze jonge leeftijd al zo dominant zou zijn. Maar dat dachten we destijds ook met Vettel niet. Het laat zien dat je met z’n allen innovatief en moedig moet zijn. We staan nu als team op 97 overwinningen. Nog drie te gaan tot de honderd. Helaas heeft het niet zo mogen zijn dat onze baas dit kan meemaken."

Met die laatste zin doelt Marko op de overleden coureur Dietrich Mateschitz, waarmee hij bevriend was.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties