"Teamgenoot zijn van Max Verstappen is de ultieme uitdaging"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Nico Hülkenberg leek eind 2019 Formule 1 vaarwel te zeggen, maar nu is hij weer helemaal terug. Als coureur bij Haas wil hij het racen nieuw leven inblazen. Dat zal niet makkelijk worden, want hij ziet in onze Max Verstappen wel een grote concurrent.

Hülkenberg reageert laconiek op vragen over zijn terugkeer. "Welkom in the extended version van mijn carrière", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Hoe noemen ze dat ook alweer bij concerten als de fans meer willen nadat de band gestopt is met spelen? De toegift, toch? Zie dit maar als mijn toegift."

Hülkenberg is nog steeds overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. "Het is geen grote markt hier, hè. Er passen er maar twintig in. Dus ik neem aan dat ik in het verleden toch wat juiste dingen heb gedaan en dat ze dat bij Haas hebben onthouden. Ze moeten me hebben beschouwd als een aanwinst. Een coureur die kan leveren en een team vooruit kan helpen.

Hülkenberg kijkt er naar uit om het op te nemen tegen Max Verstappen. "Jullie hebben nu Max, die iedereen afmaakt. We gaan al zo ver terug, samen. Ik zie hem als een absolute killer. Hij is gewoon zo ongelooflijk goed. Zoveel natuurtalent. Maar hij is ook een heel aardig, charmant mens. Een no-nonsense kerel. Hij vertelt je gewoon hoe het is, is eerlijk tegen je. En dat kan ik wel waarderen."

De Duister had in het verleden bijna met de Nederlander in één team gezeten. "Er zijn wel wat gesprekken geweest. Maar ik had zelf nooit het idee dat het écht serieus werd. Was wel mooi geweest, bij zo’n topteam. En ook weer niet. Want teammaat van Max zijn, hè... Dat is wel écht de ultieme uitdaging voor coureurs. Waarschijnlijk het meest lastige stoeltje van de grid, ja...", aldus Hülkenberg.

Lees meer:
0 reacties