Tess Lieder maakt transfer na geboorte dochter: "Dezelfde achternaam"

Tess Lieder (voorheen Wester)
Tess Lieder (voorheen Wester) Foto: © Orange Pictures

Tess Lieder, voorheen bekend als Tess Wester, heeft een nieuwe club gevonden. De keepster van de Nederlandse handbaldames gaat aan de slag bij Borussia Dortmund.

Ze zette haar handtekening onder een contract voor twee seizoenen bij de Duitse club. Lieder, die afgelopen zomer getrouwd is met profvoetballer Mart Lieder, beviel in november van een dochtertje en maakt nu dus haar rentree als handbalster. Tot haar zwangerschap speelde ze bij de Roemeense club CSM Boekarest.

"Het is geweldig om moeder te zijn, maar ik miste het handbal enorm", zegt Lieder op de site van de Bundesliga-club. "Dortmund is een geweldige club en heeft een goede selectie. Zowel ik als de club heeft grote ambities. Er was in het verleden al contact met Dortmund en ik ben blij dat het nu tot een samenwerking komt."

Op haar Instagram-account laat Lieder weten rugnummer 33 te krijgen, maar dat de naam Wester van haar shirt verdwijnt. "Ik voel me vereerd en trots om dezelfde achternaam te dragen als mijn dochter, en hopelijk zal zij er op een dag ook trots op zijn."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties