Tess Wester ontbreekt op EK: "Ze is in heel Nederland bekend"

Tess Wester en Yara ten Holte
Tess Wester en Yara ten Holte Foto: © Orange Pictures

Tess Wester staat deze maand niet bij de Nederlandse handbaldames onder de lat op het EK. De 29-jarige keepster ontbreekt vanwege een zwangerschap. Yara ten Holte moet Wester doen vergeten en kent met Oranje een prima start met zeges op Roemenië (29-28) en Noord-Macedonië (30-15).

"De naam van Tess is in heel Nederland bekend", zegt Ten Holte in het Algemeen Dagbad. "Maar mijn droom en doel is altijd geweest om de nummer één van Nederland te worden en uiteindelijk de nummer één van de wereld. Dan moet je ook achter die schaduw vandaan komen."

De 22-jarige Ten Holte krijgt nu dus de kans en is daardoor verrast. "Ik was er misschien niet vanuit gegaan dat het dit toernooi al zou gebeuren", doelt ze op de afwezigheid van tweede keepster Rinka Duijndam (burn-out). "Omdat ik bij het Nederlands team nog niet zoveel ervaring heb. Ik ben aan de ene kant nog zo nieuw."

"Normaal gesproken is er een overgang: van derde keeper naar tweede, alles eerst rustig op een afstandje meemaken", vervolgt ze. "Nu is het: je knippert met je vinger en je bent eerste keepster. De afgelopen anderhalf jaar heb ik een hele grote ontwikkeling doorgemaakt die veel sneller ging dan ik zelf had durven dromen."

Ten Holte is echter niet van plan om na het EK haar plekje onder de lat zomaar af te staan aan Wester. "Als je eenmaal de nummer één bent, wil je de nummer één blijven. Dus gewoon hard verder werken."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties