Tim van Rijthoven dendert door: "Moest mezelf echt bij de les houden"

Tim van Rijthoven op Wimbledon
Tim van Rijthoven op Wimbledon Foto: © Orange Pictures

Tim van Rijthoven blijft op gras iedereen verbazen. In de derde ronde van Wimbledon won de Nederlandse tennisser in drie sets van de Georgiër Basilasjvili (6-4 6-3 6-4). De wisselvalligheid van zijn tegenstander verwonderde Van Rijthoven enorm.

"Voor mij was dit niet te vergelijken met een van de andere wedstrijden van de afgelopen tijd. Hij is een wisselvallige speler en voor mij was het vooral zaak om de bal in het spel houden. Om hem veel ballen te laten spelen en hem de kans te bieden te missen”, zo meldde Van Rijthoven in Het Algemeen Dagblad.

"Ik merkte dat ik het best lastig vond om in de derde ronde van een grand slam tegenover iemand te staan die er niet helemaal 100 procent voor ging. Raar, want zelf wil ik graag een hele leuke wedstrijd neerzetten, een gevecht. Ik moest mezelf echt bij de les houden, omdat hij erbij stond alsof het hem niet heel veel interesseerde", zo vervolgt Van Rijthoven.

Van Rijthoven kon weer rekenen op zijn goede opslag. "Op mijn service kan ik bouwen en ik ben in de laatste acht wedstrijden maar een paar keer gebroken. Ook gebruik ik mijn slicebackhand vaak, want dat vind ik een zekere en fijne slag, waar veel spelers op gras weinig mee kunnen”, zo besluit de revelatie van dit grasseizoen.

Lees meer:
0 reacties