Tim van Rijthoven: "Djokovic voorspelt me een zonnige toekomst"

Novak Djokovic en Tim van Rijthoven
Novak Djokovic en Tim van Rijthoven Foto: © Orange Pictures

Tim van Rijthoven beleefde een droomeditie op Wimbledon. De Nederlandse tennisser bereikte de vierde ronde van het grastoernooi in Engeland en moest uiteindelijk zijn hoofd buigen voor meervoudig winnaar Novak Djokovic.

Van Rijthoven, die vorige maand nog 205ste stond op de wereldranglijst, maakte het de Servische nummer één van de plaatsingslijst nog knap lastig. "Ik kan nu een beetje laten bezinken wat er allemaal gebeurd is de laatste paar weken", blikt Van Rijthoven terug tegenover de NOS. "Als ik er zo even snel aan terugdenk is het voor mij een heel positieve periode geweest. Ik zie het als een soort van doorbraak."

Djokovic had lovende woorden over voor Van Rijthoven, zo vertelde de Nederlander nadat hij de Serviër feliciteerde met de zege. "Ik zei dat hij mij inspireert en dat ik het een hele eer vond om met hem op de baan te staan. Volgens mij zei hij toen terug dat ik een 'very bright future' voor me heb. Dat is heel mooi meegenomen natuurlijk als je dat van zo iemand hoort."

Van Rijthoven genoot ook van het spelen op het Centre Court, dat zondag z'n honderdste verjaardag vierde. "Dat was een magisch moment. Ik keek even goed in de rondte, even die atmosfeer in mij opnemen: hoe groot is het stadion eigenlijk, hoeveel mensen zitten er, waar is de box waar mijn familie en coach zitten? Dan besef je pas: ik betreed nu het walhalla van het tennis."

De Nederlander was helemaal 'euforisch' nadat hij verrassend de tweede set pakte. "Ik speelde ook echt goed tennis, in de hele set en zeker in die game. Ik speelde aanvallend en zocht zelf de punten op. Ik was ook echt de betere speler die set", aldus Van Rijthoven, die merkte dat het publiek volop genoot. "Ja, zeker. Ik heb veel 'Come on, Tim's gehoord."

Lees meer:
0 reacties