Tim van Rijthoven: "Een dag of tien van de aardbodem verdwenen"

Tim van Rijthoven
Tim van Rijthoven Foto: © Orange Pictures

Tim van Rijthoven heeft een zwaar tennisseizoen gehad en sluit dat deze week af met de Davis Cup Finals in Malaga. De Nederlander begint niet uitgerust aan het treffen met Australië.

"Ik ben blij dat dit het laatste toernooi van het jaar is. Er is veel gebeurd en ik merk dat het me redelijk heeft uitgeput", laat Van Rijthoven eerlijk weten aan De Telegraaf. "Na deze week ben ik voor een dag of tien van de aardbodem verdwenen. Ik kijk met gemengde gevoelens terug op dit jaar."

Van Rijthoven stuntte dit seizoen met de zege in Rosmalen en hij behaalde de vierde ronde op Wimbledon, maar was daarna niet meer succesvol. De Nederlander wilde graag de top 100 halen, maar heeft plek 101 als hoogste positie op de wereldranglijst.

"Ik merk dat ik het lastig vind om dat opzij te zetten. Het is een soort obsessie", geeft hij aan. "Als ik de punten voor Wimbledon had gekregen (dat gebeurde niet vanwege de boycot van de (Wit-)Russen, red.), had ik al in de top-100 gestaan. Daar denk ik zeker regelmatig aan terug, en dat doet pijn."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties