Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Tom Dumoulin kan klassement al vergeten: "Ik heb niet meer de power"

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: © Orange Pictures

De eerste echte horde in de Giro heeft er direct voor gezorgd dat Tom Dumoulin zijn klassementsaspiraties bij het grofvuil kan zetten. Al ver voor de eindstreep moest de Jumbo-Visma-renner lossen uit een nog groot peloton.

Direct na de finish liet een teleurgestelde Dumoulin in Het Algemeen Dagblad optekenen: “Ik heb niet meer de power van een paar jaar terug. Ik heb net zo weinig antwoorden als jullie. Mijn lichaam reageert niet meer zoals ik gewend ben. Ik heb net zo goed getraind als alle andere jaren om hier goed te zijn. Maar het komt er gewoon niet meer uit. Je wilt zelf ook liever een antwoord hebben, maar dat is er op dit moment niet. Ik heb het antwoord ook niet. Een paar jaar geleden trainde ik net zoals ik nu train en kwam ik hier met de eersten mee omhoog. En nu niet.’’

De rit naar de Etna luidde een rampdag in voor Jumbo-Visma. Niet alleen Tom Dumoulin verloor bijna zeven minuten op de beoogde concurrenten, ook schaduwkopmannen Tobias Foss en Sam Oomen verloren veel tijd.

Lees meer:
0 reacties