Topfitte Griekspoor klaar voor Wimbledon: "Hij is top-10-niveau"

Tallon Griekspoor
Tallon Griekspoor Foto: © Orange Pictures

Tallon Griekspoor is de man in vorm. De beste tennisser van Nederland won twee weken geleden het toernooi in Rosmalen en haalde een week later de kwartfinale in Halle. Vandaag begint Wimbledon en Griekspoor is voor het eerst een geplaatste speler op een Grand Slam.

Met zijn fysieke trainer Bas van Bentum heeft Griekspoor zich klaargestoomd voor het derde Grand Slam-toernooi van het jaar. "Tallon staat er heel goed voor. Ik heb wat filmpjes gemaakt van het grasseizoen. Hoe goed hij daar bewoog op gras is echt top-10-niveau. Snel, heel stabiel in de hoeken en hij laat zich niet naar achteren drukken. Dat zijn kwaliteiten die hij door het fysieke werk heeft verworven. Zijn ranking (31e, red.) past ook echt bij zijn fysiek", vertelt Van Bentum aan De Telegraaf.

Sinds Van Bentum in het team van Griekspoor zit, won de tennisser al zijn dertien finales (elf Challengers, twee ATP-toernooien). "We hebben echt geen wondermiddeltje of zo hoor. Het is structuur. Tallon heeft altijd wel met fysieke trainers gewerkt, maar ze gingen nooit mee op reis. Daardoor miste hij soms wat regelmaat."

Op Wimbledon wacht in de eerste ronde de Hongaar Marton Fucsovics. "Een heel pittige loting. Hij heeft hier al eens in de kwartfinales gestaan, maar hij staat waarschijnlijk ook niet te juichen om de loting. Ik ben blij dat ik weer op de trainingsbaan sta", laat Griekspoor weten.

Lees meer:
0 reacties