Toptennisster Sabalenka voelt haat door oorlog: "Wat heb ik misdaan"

Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Foto: © Pro Shots

Aryna Sabalenka heeft zich in aanloop naar het masterstoernooi in Miami uitgesproken over de oorlog in Oekraïne. De Belarussische toptennisster voelt sinds de inval van Rusland de haat op de tour.

"Het is echt heel moeilijk. Ik heb dit nog nooit meegemaakt", vertelt de 24-jarige Sabalenka. Vooral de negatieve reacties in de kleedkamer doen haar pijn. "Natuurlijk ben ik wel wat gewend op de sociale media. Dan krijg je na een nederlaag ook van alles over je heen. Maar de heftigheid waarmee dit bij het onderlinge contact gepaard gaat, kende ik niet. Het is ook moeilijk te begrijpen. Wat heb ik misdaan?"

"Misschien moet ik het gewoon negeren", vervolgt de Australian Open-winnares. "Het zijn emoties van anderen en misschien is het eigenlijk niet zo tegen mij persoonlijk gericht. Maar van mezelf weet ik dat ik niets verkeerd heb gedaan."

Sabalenka hoopt dat de negatieve reacties richting haar zullen afnemen. "Ik heb het gevoel dat het de laatste tijd iets minder wordt. Het zijn ook meestal niet de tegenstanders die zich zo gedragen, maar vaak mensen uit hun begeleiding."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties