Tost: "Max Verstappen deed me denken aan Michael Schumacher"

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Franz Tost, teambaas van Alpha Tauri, was vanaf het eerste moment dat hij Max Verstappen ontmoette een groot fan van de coureur. Momenteel ziet hij Verstappen wederom wereldkampioen worden.

"Ik heb Max en zijn vader voor het eerst ontmoet op de Nürburgring toen hij nog steeds in karts reed", vertelt Tost bij F1-Insider. "De daaropvolgende keer was op de Norisring toen hij al in de Formule 3 reed. In de regen was hij echt een klasse apart, want het leek erop alsof hij de enige was die een droge lijn kon vinden. Hij deed me denken aan Michael Schumacher. Je zag dat Max een megatalent was."

Dus kreeg hij al op jonge leeftijd een contract. "We hebben wat kritiek te verduren gekregen toen we hem op zijn zeventiende een stoeltje gaven bij Toro Rosso. Hij had niet eens een rijbewijs. Max was heel erg zelfverzekerd. Hij had geen problemen met de snelheid van een Formule 1-auto."

Hij had het aanvankelijk zwaar. "In de eerste races was hij soms een beetje te agressief. Dat heeft weleens tot een crash geleid, bijvoorbeeld in Monaco met Romain Grosjean. Nu gaat het beter. "Hij rijdt op een extreem hoog niveau. Toch hebben we nog steeds niet alles van hem gezien. Charles Leclerc is momenteel de coureur die nog enigszins in de buurt kan komen. Tijd knaagt momenteel bij Lewis Hamilton", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties