Toto Wolff: "Als ze dat aangeven, dan geef ik mijn stokje over"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Toto Wolff heeft aangegeven er alles aan te willen doen om Mercedes terug te brengen naar de gloriejaren van weleer. Momenteel heeft Red Bull Racing de dominantie overgenomen van Mercedes, maar de teambaas is vastbesloten om zijn team weer aan de top te krijgen, zelfs als dit betekent dat hij zelf vervangen zou moeten worden. Dit meldt hij bij Autosport.com.

De Mercedes-teambaas begrijpt dat het soms noodzakelijk is om afscheid te nemen als dit ten goede komt aan het team. "Als ze aangeven dat mijn tijd is gekomen, geef ik het stokje over", stelt Wolff. "Maar voor nu lijkt me dit nog niet aan de orde." Hij gelooft dat hij nog veel kan bijdragen aan het Duitse raceteam. "Ik wil Mercedes weer naar de top brengen, dat is mijn prioriteit. Daarna kan ik zonder schaamte vanaf de zijlijn kritiek leveren."

Naast teambaas is Wolff ook aandeelhouder van Mercedes, wat hem een speciale band geeft met het team. Toch zou hij een stapje terug doen als hem dat gevraagd werd. "De mensen die de leiding hebben binnen Mercedes en INEOS hebben veel verstand van zaken en doen alles ten goede van het bedrijf", constateert Wolff. "Er is geen twijfel over mogelijk dat ze op dit moment nog vertrouwen in mij hebben, maar als dat verandert, dan stap ik op. Voor nu bedank ik ze voor alle steun."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties