Toto Wolff: " Het maakt me kwaad, Max is een ander niveau"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Er waren tijden dat het hele Formule 1-veld achter de Mercedessen moest aanrijden. Maar dit beeld behoort al enige tijd tot het verleden. Tijdens de Grand Prix van Spanje had Toto Wolff gehoopt dat het gat met de Red Bull enigszins gedicht zou kunnen worden, maar niets bleek minder waar.

Tot verbazing en ontsteltenis van Wolff was Max Verstappen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix in Spanje bijna een seconde sneller in een rondje dan Lewis Hamilton. Mercedes beleefde overigens een uitstekend weekend in Spanje, maar de afstand tot Verstappen was enorm.

"Verstappen is van een ander niveau. Het maakt me kwaad dat te zeggen, maar dat is de realiteit. Het is een meritocratie", zo tekende Racingnews365 op uit de mond van de Mercedes-teambaas. "Red Bull heeft het beste werk geleverd, de coureur is excellent en ze hebben een grote voorsprong. Het is aan ons om hen onder controle te krijgen."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, kent het gevoel van Wolff maar al te goed. "Wij bij Red Bull hebben zeven jaar geprobeerd om weer terug in een winnende positie te komen! Verliezen doet pijn, weet je! We hebben heel hard gewerkt om in deze positie terecht te komen. Het hele team als een geheel, niet alleen Max, het hele team van mensen opereert op zo'n hoog niveau. We hebben een fenomenale auto, twee geweldige coureurs en Max blijft zich maar verder ontwikkelen. Hij wordt fijner en fijner, en de capaciteit die hij heeft in de auto is werkelijk indrukwekkend."

Lees meer:
0 reacties