Toto Wolff wijst naar Red Bull: "Bij veel fans ook frustratie"

Toto Wolff
Toto Wolff Foto: © Pro Shots

Het team van Red Bull is dit seizoen enorm dominant in de Formule 1. De roep om veranderingen om deze dominantie tegen te gaan neemt daardoor toe, maar teambaas van Mercedes, Toto Wolff, wil daar niets van weten.

"Ik houd juist van deze sport omdat het een meritocratie is", tekent RacingNews365 op uit zijn mond. "Entertainment volgt in de Formule 1 op de sport, niet andersom. We kunnen geen Balance of Performance of iets dergelijks invoeren dat er voor zorgt dat het veld weer gelijkwaardig is. Het is nou eenmaal wat het is. Wij hebben dit ook jaren gehad. Jaren waarin we bijna elke race op de plekken één en twee finishten. Dat was ook niet goed voor de entertainmentwaarde."

Wolff weet dat de andere teams gewoon moeten verbeteren. "Wij moeten gewoon beter werken en ervoor zorgen dat we weer vooraan mee kunnen strijden om de overwinningen. Dit weekend zal voor veel fans ook frustratie hebben opgewekt. In de kwalificatie leek het erop alsof we dicht op Red Bull zaten, maar in de race zagen de fans vervolgens een auto aan de horizon verdwijnen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties