Turnzussen Wevers gaan buiten turnbond om met vader Vincent trainen

Familie Wevers
Familie Wevers Foto: © Orange Pictures

De Nederlandse topturnsters Lieke en Sanne Wevers zetten onder leiding van hun vader Vincent hun loopbaan voort buiten de KNGU om. Het drietal vormt met Naomi Visser en Sara van Disseldorp een professionele ploeg.

Het nieuwe team start in augustus in Varsseveld. De turnsters hebben donderdag de leiding van de turnbond en het topsportcentrum van de bond in Heerenveen op de hoogte gebracht van hun vertrek naar de Achterhoek.

Vincent Wevers hervat in augustus in Varsseveld zijn werkzaamheden als turntrainer. Hij stond in oktober 2021 voor het laatst als trainer in de turnhal. De coach moest eind december bij de KNGU vertrekken, omdat Wevers beticht werd van grensoverschrijdend gedrag in het verleden.

De overstap is opmerkelijk vanwege het beroep dat nog tegen Vincent Wevers loopt. "Uiteraard zijn we ons daarvan bewust en de uitkomst van de procedure respecteren wij. De turnsters hebben echter allemaal aangegeven graag onder zijn begeleiding te willen werken en dat faciliteren wij graag", zegt Willemijn van der Borg namens de turnacademie tegen het Algemeen Dagblad.

"Het oosten van Nederland vormt nu nog een witte vlek in de infrastructuur voor topsport van de KNGU, maar met de vorming van deze ploeg kunnen we dat opvullen. Wij willen op termijn uitgroeien tot een professionele sportploeg. We zetten daarbij in op een constructieve en positieve samenwerking met de KNGU", aldus Van der Borg.

Lees meer:
0 reacties