Unicum: Engels mannenvoetbalteam krijgt vrouw als hoofdtrainer

Forest Green Rovers
Forest Green Rovers Foto: © Pro Shots

Groot nieuws vanuit Engeland: voor het eerst in de geschiedenis is er een vrouw aangesteld als coach in de Engelse profdivisie. Forest Green Rovers heeft Hannah Dingley aangesteld als interim-coach.

Forest Green Rovers komt uit in de League Two, het vierde Engelse profniveau. Daar stapte coach Duncan Ferguson op. Het is nog onduidelijk wie de coach definitief opvolgt, wel duidelijk is dus dat Dingley in ieder geval voorlopig de honneurs waarneemt.

Het eerste oefenduel tegen Melksham Town zal zo onder haar leiding vallen. Clubeigenaar Dave Vince vond het een logische keuze om Dingley aan te stellen als interim-coach van het eerste elftal. "Hannah was een logische keuze voor ons als interim-trainer. Ze heeft geweldig werk verricht in onze academie en past goed bij de waarden van onze club."

Zelf stelt Dingley dat ze trots is om leiding te mogen geven aan het eerste team van zo’n vooruitstrevende club. In een eerder interview dit jaar met de BBC stelde Dingley al het volgende over een vrouw als hoofdcoach: "Het zal sneller gebeuren dan je denkt. Er zijn veel vrouwelijke coaches die meer dan capabel genoeg zijn om een mannenteam te leiden."

Lees meer:
0 reacties