'Valverde werd opzettelijk aangereden door oud-politieagent'

Alejandro Valverde
Alejandro Valverde Foto: © Pro Shots

De man die ervan verdacht wordt Alejandro Valverde opzettelijk te hebben aangereden is een voormalig politieagent. Dit heeft de advocaat van de man in kwestie bevestigd aan het Spaanse persbureau EFE.

De 69-jarige verdachte meldde zich zaterdag zelf al bij het politiebureau, waar hij meteen werd vastgezet. De man zou de wielrenners expres hebben aangereden, omdat ze boos reageerden toen hij in eerste instantie vlak langs ze reed. Maandag werd de verdachte vrijgelaten, maar hij moet zich de komende tijd tweemaal per maand blijven melden. Daarnaast is zijn rijbewijs ingenomen.

Bij de aanrijding waren zaterdag nog twee andere fietsers betrokken, maar het was Valverde die er het slechtst vanaf kwam. Hij werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Murcia, waar hij later die dag alweer mocht vertrekken.

Valverde denkt wel dat hij op tijd fit is om te starten aan de Vuelta. Deze begint op 19 augustus in Utrecht. De Spaanse wielrenner zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. In deze loopbaan won Valverde de Vuelta in 2009, naast nog 100 andere zeges. Zo won hij de Waalse Pijl vijf keer en was hij vier keer de beste tijdens Luik-Bastenaken-Luik.

Lees meer:
0 reacties