Van Barneveld emotioneel na zege: "Mooi om opa te zien winnen"

Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld Foto: © Pro Shots

Raymond van Barneveld zorgde vrijdagavond voor een grote verrassing door Gerwyn Price te verslaan in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Barney kwam met 8-3 achter, maar toonde veerkracht en won met 16-13. Na afloop verscheen Van Barneveld emotioneel voor de camera bij Viaplay.

"Wat is hier gebeurd, ik weet het niet", zucht Van Barneveld na zijn overwinning op de nummer 1 van de wereld. "Ik kwam 8-3 achter. Daarna heb ik heb leg voor leg gespeeld en dacht ik alleen maar aan mijn kleinkinderen. Ze zitten te kijken, dat weet ik. Ze mochten langer opblijven. En ik dacht gewoon ‘ik ga niet opgeven, voor hun’. Hoe mooi is het om opa te zien winnen. Bij 8-3 achter dacht ik wel even dat ik klaar was. Maar ik denk dat ik best wel aardig heb staan darten vanavond.”

"Ik had bij 8-3 zoiets van, ik geef gewoon niet op. Het was gewoon écht goed he", legt Barney uit. "Ik kwam met 14-10 voor, maar hij knokte zich terug tot 14-13. Toen dacht ik meteen: herpak jezelf nou. Uiteindelijk schoot die laatste pijl voor 15-13 er gelukkig heel nipt in. Winnen van de nummer 1 van de wereld over 31 legs, dat is gewoon heel bijzonder. Dat komt alleen maar omdat mensen in mij zijn blijven geloven. Zij werken kei- en keihard om mij terug te krijgen op het hoogste podium. Dankzij al die talloze berichtjes heb ik zo’n motivatie. Ik speel niet voor Raymond van Barneveld he, maar voor al die mensen die mij steunen in Nederland. Daar heb ik het altijd voor gedaan en nu ook nog.”

"Het is jarenlang een worsteling geweest, maar nu ben ik zo blij, wat een gevoel!", legt Van Barneveld uit. "Ik hoor waarschijnlijk bij de vijf beste spelers ooit met Phil Taylor, Michael van Gerwen, Eric Bristow en John Lowe en iedereen weet dat ik dit kan. Het gaat allemaal om geloof. Ik hou van darten, van spelen voor zo'n geweldig publiek en ik geloof dat ik hier kan winnen.”

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties