Van Barneveld stunt: "Toen speelden we nog met zwart-witborden"

Raymond van Barneveld dolblij na zijn zege
Raymond van Barneveld dolblij na zijn zege Foto: © Pro Shots

Raymond van Barneveld is helemaal terug in de dartswereld. De 55-jarige Nederlander bereikte woensdagavond voor de eerste keer sinds 2016 de laatste acht van de Grand Slam of Darts.

"De laatste keer dat ik in de kwartfinales van de Grand Slam stond, speelden we nog met zwart-witborden en schreven we darts nog met sch", zei Van Barneveld met een kwinkslag voor de camera van Viaplay.

Van Barneveld maakte woensdag tegen Simon Whitlock een 6-2 achterstand ongedaan en won met 10-8. Eerder deze week versloeg Barney in de poulefase ook al Gerwyn Price, de nummer één van de wereld. Price is komende vrijdag opnieuw de tegenstander van Van Barneveld.

"Ik ben echt heel blij, dit is top", geeft hij aan. "Ik heb er hard voor moeten werken in het afgelopen jaar. Vincent van der Voort noemde mij een sprokkelaar. En misschien was ik dat ook wel. Maar uiteindelijk is het waanzinnig om weer op de grote toernooien en op het grote podium te staan, om zo het waanzinnige publiek in de zaal en de mensen thuis te voelen. Ik ben echt enorm dankbaar en blij dat ik bij de laatste acht zit."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties