Van Bertens naar Oekraïense topper: "Ik heb een hoge pet op van haar"

Elina Svitolina
Elina Svitolina Foto: © Pro Shots

Tenniscoach Raymond Sluiter neemt een nieuwe pupil onder zijn hoede. Hij zal samen optrekken met de Oekraïense tennisster Elina Svitolina (28).

Sluiter vertelt aan De Telegraaf over de samenwerking. "Het is fijn dat ze nog in opbouw is. Als je meteen samen toernooien gaat spelen, kan het goed uitpakken. Als iemand dan snel een paar nederlagen lijdt, hoeft dat heel weinig te betekenen, maar als die reeks niet wordt doorbroken, is het toch soms snel klaar. Op deze manier vind ik het heel prettig."

Sluiter is Svitolina al eerder tegengekomen bij toernooien. Voornamelijk toen de coach nog de Nederlandse tennisster Kiki Bertens begeleide. Hij raakte gelijk onder de indruk van hoe Bertens door haar onder bedwang gehouden werd. "Ik heb een hoge pet op van haar als tennisster en als persoon. Ze heeft in eigen land een stichting in het leven geroepen om jonge topsporters die het financieel niet kunnen bolwerken te ondersteunen. Daar heb ik bijzonder veel waardering voor."

Sluiter hoopt dat hij zijn nieuwe pupil snel richting de wereldtop kan brengen. "Natuurlijk wordt het zwaar, lichamelijk en ook mentaal. Als Elina en Gaël [haar partner en tennis-collega] samen een grandslamtoernooi spelen, zal er een nanny meegaan of wellicht één van hun ouders om op de kinderen te passen, maar ze zal ook weleens zonder haar dochter naar een toernooi gaan. Hoe je daarop reageert, weet je niet van tevoren. Maar ze is zeer gefocust en wil sterk terugkomen."

Het is al een tijdje geleden dat Svitolina een wedstrijd op hoog niveau speelde, maar Sluiter heeft desondanks veel geloof in haar. "We werken samen zolang we het allebei fijn hebben. Het kan altijd zijn dat het tijdens toernooien minder goed werkt dan tijdens trainingsweken, maar we hebben er genoeg vertrouwen in", aldus Sluiter.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties