Van der Garde schrok van zoontje: "Volgens mij ben ik fucked"

Guido van der Garde in 2006 als coureur
Guido van der Garde in 2006 als coureur Foto: © Pro Shots

Guido van der Garde is lovend over Jos Verstappen en zijn werk voor zijn zoon Max. In gesprek met Helden Magazine twijfelt Van der Garde of hij ook zo'n traject met zijn eigen zoon Jaxx voor zich ziet.

"Dat weet ik niet", erkent de voormalig Formule 1-coureur. "Jaxx is vier, superlief en sociaal, hij heeft echt het karakter van zijn moeder. Ik dacht: als hij in een kart stapt, zal het niets worden. Vorige week waren we voor het eerst samen aan het karten. Jaxx stapte in, kende het circuit niet en gaf meteen vol gas. We reden met een touw ertussen en ik moest hem er op een gegeven moment af halen, omdat ik het te gevaarlijk vond worden."

Jaxx maakte wel indruk op zijn vader. "Ik wil niet opscheppen, maar hij heeft wel toekomstperspectief als coureur. Ik belde Denise (zijn vrouw, red.) op en zei: volgens mij ben ik fucked."

Maar of Van der Garde echt zover gaat als Jos Verstappen is te betwijfelen. "Wat Jos met Max heeft gedaan is wel heel bijzonder. Hij was en is volledig dedicated aan Max. Hij heeft alles, maar dan ook alles gedaan om Max in de Formule 1 te laten rijden. Jos is daarin heel ver gegaan, heeft heel zijn leven daarop ingericht. Kijk, als Jos ergens instapt, is het alles of niks. Bonus is natuurlijk dat hij Max voor de fouten die hij in zich carrière heeft begaan, heeft behoed. Het resultaat is fenomenaal, wat een ongekend talent is Max", complimenteert hij de tweevoudig wereldkampioen.

Lees meer:
0 reacties