Van der Gijp: "Bij Federer het idee dat het allemaal souplesse is"

Roger Federer
Roger Federer Foto: © Pro Shots

Roger Federer maakte donderdag bekend te stoppen met tennis. René van der Gijp baalt van het afscheid van de tennislegende, iemand waarvoor de oud-voetballer veel respect voor heeft.

Van der Gijp heeft genoten van Federer, zo vertelt hij bij Vandaag Inside. "Dat was een genie, man. Dat zag er zó makkelijk uit. Bij Rafael Nadal heb je nog dat je ziet dat hij werkt, bij Novak Djokovic heb je nog dat je ziet dat hij werkt, maar bij Federer heb je écht het idee dat het allemaal souplesse is. Dat is echt niet normaal", zegt de analist.

Federer won in totaal 103 ATP-titels en was met twintig grandslamtitels jarenlang recordhouder in het mannentennis. "Wat hij gewonnen heeft, ach, bizar", is Van der Gijp van mening. Hij volgt Federer nog altijd op de voet: "Hij is nu een huis aan het bouwen aan het Züricher-meer. Als je daar je hond kwijtraakt, wordt hij 14 kilometer verderop gevonden. Dat is echt niet normaal meer", lacht hij.

Steven Berghuis

Napoli - Ajax

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties