Van der Poel blikt vooruit op WK: "Het is zo’n moeilijke wedstrijd"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Pro Shots

Zondag staat in Australië de wegrace op het programma tijdens het WK wielrennen. Mathieu van der Poel stapte afgelopen zomer uit in de Tour de France vanwege een gebrek aan vorm. Eenmaal terug op de fiets won hij drie van de vier koersen waarin hij startte.

"Ik heb er alles aan gedaan om in orde te zijn voor dit WK", zegt Van der Poel tegen Belga. "Ik ken mijn lichaam goed, maar in de Tour hebben we ook gezien dat het geen exacte wetenschap is. Af en toe gaat het niet zoals je wil en het menselijk lichaam is geen machine. Het kan wel eens tegenzitten, maar ik heb wel het gevoel dat ik goed ben. Anders was ik ook niet afgereisd. Of het genoeg is voor zondag weet je nooit. Maar ik ga er wel voor."

Van der Poel vervolgt: "Ik hoop dat ik ooit in mijn carrière eens wereldkampioen kan worden. Dat ik dat kan ‘afvinken’ van mijn lijstje. Het is zo’n moeilijke wedstrijd om te winnen en ik heb ook nog pas twee keer meegedaan. Dat ging op zich niet slecht, maar iedereen kent het verhaal van Harrogate (hongerklop, red.) en in Leuven kwam ik terug na mijn rugblessure."

"Het was twee keer niet slecht. Het was zeker geen fiasco, maar ik hoop er zondag wel dichter bij te zijn. Ik word ook een dagje ouder, de kansen om die regenboogtrui te pakken, worden elk jaar kleiner", zo besluit Van der Poel.

Lees meer:
0 reacties