Van der Poel gaat voor wereldtitel: "Discipline nieuw voor mij"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Orange Pictures

Mathieu van der Poel zit niet bij de pakken neer na de mislukte wereldkampioenschappen wielrennen. De Nederlandse renner staat zondag aan de start van het eerste wereldkampioenschap gravel in het Italiaanse Veneto.

"Het is bijzonder om een beetje historie te schrijven komende zondag op het eerste wereldkampioenschap gravel", zegt Van der Poel in De Telegraaf. "Het is mijn allereerste gravelwedstrijd in mijn loopbaan. Deze discipline is helemaal nieuw voor mij, maar bij een eerste training voelde de speciale gravelfiets goed aan. Gravel rijden is een soort kruising tussen de weg en het veldrijden."

Van der Poel komt in beide disciplines goed uit de verf. "Ik rijd dit kampioenschap vooral om plezier te hebben", reageert de Nederlander. "Als mijn eerste wedstrijd op gravel zondag goed aanvoelt, ga ik uiteraard wel voor het best mogelijke resultaat." Ook meervoudig wereldkampioen Peter Sagan en de ervaren Belg Greg van Avermaet doen mee aan het WK in Veneto.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties