"Van der Poel maakt ook niet altijd de verstandigste keuzes, hoor"

Mathieu van der Poel wint het WK veldrijden
Mathieu van der Poel wint het WK veldrijden Foto: © Pro Shots

Tadej Pogacar won als wielrenner bijna alles wat er te winnen valt en heeft al tweemaal de Tour de France op zijn naam geschreven. De renner gaat in gesprek met het AD in op andere goede renners, zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

"Wie de beste versnelling heeft? Van der Poel", is Pogacar duidelijk in het Algemeen Dagblad. "Ik heb het vorig jaar van dichtbij meegemaakt in de Ronde van Vlaanderen en twee weken geleden nog in Milaan-San Remo. Als Mathieu een tien is, dan ben ik maar een zes of zo."

Hij is bijna onklopbaar als hij z’n versnelling kan uitspelen, hij trekt op als de beste. Het is ook wel een beetje relatief. Op een bepaald punt zullen sprinters sneller zijn dan Mathieu en puur op snelheid de bovenhand halen. En als het over versnellen vanuit het zadel gaat op klimmetjes zoals in de Ronde van Vlaanderen, dan vind ik Van Aert de beste.

Als bij het woord 'koersintelligentie' de naam van Van der Poel valt, reageert Pogacar ook duidelijk. "Hoh, ook hij maakt niet altijd de verstandigste keuzes, hoor. Ik vind Van Aert veel slimmer in zijn manier van koersen. Meer berekend. Weet je: je hebt zoiets of je hebt het niet. Met ervaring kun je er beter in worden, maar alleen tot op een bepaalde hoogt", aldus Pogacar.

Lees meer:
0 reacties