Van der Poel opgepakt in Australië: "Mentaal is hij gebroken"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Pro Shots

Mathieu van der Poel beleeft een dramatisch WK. Na dertig kilometer fietsen, stopte hij. De oorzaak was een slechte nachtrust. De wielrenner werd in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd door de politie uit het hotel gehaald. Dinsdag moet hij voor de rechter verschijnen.

"Rond 22.40 uur was een man in een hotel in Brighton-Le-Sands betrokken bij een woordenwisseling met twee tienermeisjes, van 13 en 14 jaar oud", aldus de politie tegenover het Algemeen Dagblad. "De man zou beide tieners geduwd hebben, waarbij de ene op de grond viel en de andere tegen de muur geduwd werd met een kleine schaafwond op de elleboog tot gevolg."

Van der Poel wilde vroeg op bed om topfit aan de start te staan van de wedstrijd, maar de kinderen hielden hem uit zijn slaap. Manager en vetrouwensman Christoph Roodhooft reageerde op de arrestatie: "Ik was er niet bij, maar ik kan me moeilijk inbeelden dat Mathieu van der Poel een meisje gaat duwen. Hij moest om twaalf uur meekomen met de politie om een verklaring af te leggen en hij was om vier uur terug in het hotel."

Het gooide de hele voorbereiding in de war. "We moeten het ondergaan", aldus Roodhooft. "Het was zeven uur voordat hij sliep. Hij was vooral ontgoocheld dat hij na twee maanden focus op dit WK niets kan rechtzetten. Sportief gezien is hij heel teleurgesteld. Mentaal is hij gebroken. Hij heeft gewoon in de cel gezeten, he. Zijn paspoort is afgenomen ja, maar dat is hier blijkbaar een standaard procedure."

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties