Het laatste sportnieuws, foto's en video's

Van der Poel voelt mee met Girmay: "Kurken komen heel snel los"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Pro Shots

Mathieu van der Poel moest dinsdag zijn meerdere erkennen in Biniam Girmay tijdens de sprint aan het einde van de tiende etappe van de Giro. Woensdagmorgen verscheen Girmay echter niet meer aan de start nadat hij tijdens de huldigingsceremonie de kurk van de champagnefles in zijn oog kreeg.

De renner van Intermarché-Wanty-Gobert moest vervolgens naar het ziekenhuis omdat het zicht in het getroffen oog verdwenen was. Later kwam dit zicht terug maar was het risico te groot om te gaan starten voor de elfde etappe.

Van der Poel overkwam bijna hetzelfde, na afloop van de eerste etappe. Toen kwam de kurk op zijn schouder terecht. “Ik heb de beelden pas achteraf gezien”, aldus de Nederlander bij Eurosport voor de start van de elfde etappe. “Op de eerste dag had ik het zelf en het gelukt dat het niet in mijn gezicht was. Ik denk dat ze bij de organisatie al een stuk stop los doen, ik weet het niet. Ze komen alleszins wel heel snel los. Gevaarlijk dus en niet de manier waarop je de Giro wil verlaten.”

“We houden hier een slecht gevoel aan over”, stelde Giro-baas Mauro Vegni. “We zijn van geluk naar extreme teleurstelling gegaan. We denken aan hem, want hij beleefde een magisch moment voor de wielersport. Ik hoop dat hij er geen blijvende schade aan overhoudt. Dit is nog nooit gebeurd. Ik weet niet of het te maken had met de hitte. We gaan sowieso bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden.”

Lees meer:
0 reacties