Van der Poel wint Milaan-San Remo: "Ik behaalde mijn beste niveau"

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel Foto: © Pro Shots

Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag op magistrale wijze de wielerklassieker Milaan - San Remo gewonnen. De rennen ontsnapte enkele kilometers voor de finish uit een elite-kopgroep met Filippo Ganna, Wout van Aert en Tadej Pogacar.

Voor de camera van Eurosport was Van der Poel zeer gelukkig met zijn overwinning. "Op de Cipressa hadden we tegenwind", blikt Van der Poel terug. "Het was niet zo lastig als voorgaande jaren, maar ik merkte al dat mijn benen nog steeds goed aanvoelden. Ik wist dat ik een aanval aan het einde van de Poggio wilde plaatsen. Dit is één van de races die ik echt graag wilde winnen. De manier waarop ik vandaag heb gewonnen is boven verwachting. Ik ben echt blij met deze overwinning."

“Het is een momument, elke wielrenner wil hier ooit winnen”, gaan de alleskunner verder. “Ik was erg gefocust op deze race sinds ik weer ben gaan trainen. Ik was in de Tirreno niet zo goed als ik verwacht had. Maar ik had wedstrijddagen nodig om tot mijn beste niveau te komen. Vandaag bereikte ik mijn beste niveau, denk ik."

Lees meer:
0 reacties