Van der Vaart clasht met Knetemann: "Dat is gewoon niet waar"

Rafael van der Vaart heeft zich gestoord aan de NOS-verslaggeving rond de etappezege van Wout Poels. Volgens de voetbalanalist was er weinig enthousiasme over de winst van de Nederlander.

"Ik heb mij een beetje gestoord aan mijn NOS-collega's", vertelt hij in De Oranjezomer. "Wout Poels wint een geweldige etappe. Ik zit lekker thuis te kijken op de bank. Ik was in extase. Dan hoor ik: 'Oh, Wout (Poels, red.) rijdt weg bij Wout (van Aert, red.). Balen, Jumbo-Visma wint niet."

"Maar ik ben geen JumboVisma-fan, ik ben Nederland-fan", vervolgt de oud-prof. "Wout Poels werd niet in beeld genomen door de Franse regie, maar ook door de commentatoren was het heel erg lauw." Roxane Kneteman weet niet wat ze hoort. "Ik ben het niet helemaal met je eens", reageert ze. "Dat is gewoon niet waar wat je zegt."

Volgens de oud-renster was er juist wel veel vreugde en aandacht voor de overwinning van Wout Poels. "We zeiden juist: 'Het is een beetje saai, hè, want er winnen geen Nederlanders.' En dan wint Wout Poels deze etappe. Maar wat er gebeurde was dat de Franse regie Wout niet in beeld nam."

Lees meer:
0 reacties