Van Gelder laakt hoofdredactie NOS Sport: "Geen gehoor aan gegeven"

Jack van Gelder heeft gisteravond in talkshow HLF8 fel uitgehaald naar de hoofdredactie van NOS Sport. De sportcommentator en -presentator vindt dat de leiding veel te verwijten valt na de incidenten op de werkvloer.

"Als die gewoon ooit goed had ingegrepen, in de incidenten was gedoken en de klachten serieus had genomen, hadden we hier helemaal niet over hoeven te spreken", vertelt Van Gelder. Presentatrice Hélène Hendriks is het daar echt niet mee eens. "Een steek onder water", zegt zij. Maar Jack van Gelder doet het af als ‘realiteit’. "Dan hadden er een heleboel dingen voorkomen kunnen worden. Er hebben mensen aan een loket aangeklopt, waar geen gehoor aan werd gegeven."

Van Gelder was gisteravond voor het eerst weer te zien in de talkshow, nadat hij een week rust wilde nemen. Hij wil graag een punt zetten achter de meldingen van grensoverschrijdend gedrag die over hem zijn gedaan bij NOS Sport. "Ik heb hier precies gezegd hoe ik over de affaire dacht en wat er is gebeurd en wat er niet is gebeurd en dat is het. En verder klaar, over, uit, wat mij betreft", zo stelde Van Gelder, die zegt dat hij veel reacties heeft gekregen. "Het was een zware week."

Lees meer:
0 reacties