Van Gerwen afgedroogd in finale: "Normaal is hij bang voor mij"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen was donderdagavond tot aan de finale voortreffelijk aan het gooien in de achtste ronde van de Premier League. In de halve finale werd Nathan Aspinall zelfs met 6-0 van het bord gegooid. In de finale kwam de Brabander er echter geheel niet aan te pas. Gerwyn Price was met 6-1 veel te sterk voor Mighty Mike.

Price gooide fantastisch in de finale. Hij produceerde twee 10-darters en gooide een gemiddelde van 115. Bij een 5-0 stand kreeg hij zelfs de kans op een 'white wash' (winst zonder leg te verliezen). Na een zeldzame misser wist Van Gerwen echter nog een leg te pakken.

"Ik begon goed, maar gaf toch de eerste twee legs weg, omdat ik enkele dubbels miste”, keek Van Gerwen bij Viaplay terug. "Normaal is Price bang voor mij, maar als je hem zelfvertrouwen geeft is hij een fantastische darter. Ik had die eerste legs gewoon niet moeten weggeven. In een kort format zoals in dit toernooi moet je er direct staan. Het laatste wat je moet doen, is je tegenstander vertrouwen geven. Deze nederlaag is zuur, maar het is niet anders."

Uitslagen:

Van Gerwen - Wright 6-5
Aspinall - Van den Bergh 6-5
Price - Clayton 6-1
Dobey - Smith 6-4

Halve Finales
Van Gerwen - Aspinall 6-0
Price - Dobey 6-4

Finale
Price - Van Gerwen 6-1

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties