Van Gerwen blessurevrij op jacht naar titel: "Mag zeker niet klagen"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen gaat donderdagavond op jacht naar zijn zevende Premier League-titel. De Nederlander kan dit blessurevrij gaan doen, nadat hij vorige week veel last had van zijn schouder.

Daar is hij inmiddels weer van hersteld. "Het gaat goed. Ik mag zeker niet klagen, heb er weinig tot geen last meer van", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kreeg al snel uitsluitsel van de specialist dat het niets spannends was, dus ik heb goed geluisterd en mijn rust gepakt. Een kleine blessure kan grote impact hebben."

Vorige week moest hij zich terugtrekken uit de laatste reguliere speelronde in de Premier League. "Ik wilde geen enkel risico nemen. Het belangrijkste is dat ik hier nu kan staan. Na het WK is dit het belangrijkste toernooi van het jaar."

Van Gerwen heeft vertrouwen in zijn kansen. "Je moet op de goede momenten pieken en ik weet dat ik dat kan. Kijk naar vorig jaar. Toen won ik in de laatste weken ook niets meer (toen won hij in week 9 van de 16 zijn laatste Premier League-avond, red.) en ik heb dit jaar gewoon één punt meer dan vorig jaar. De finaleavond is een avond waarop iedereen van elkaar kan winnen. Natuurlijk kan ik beter, maar nú worden de prijzen verdeeld", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties