Van Gerwen: "Hij staat vaak op het podium met zo’n irritant lachje"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen gaat vanavond (donderdag, red.) beginnen aan de Premier League of Darts. Samen met zeven andere darters gaat hij strijden voor de titel, al was er behoorlijk wat ophef over het deelnemersveld.

Zo vinden velen het onbegrijpelijk dat Danny Noppert en Luke Humphries ontbreken. "Ik ben blij dat ik dat soort beslissingen niet hoef te nemen, maar ik denk dat twee spelers recht hebben om te klagen: Danny en Luke", zegt Van Gerwen tegenover het Algemeen Dagblad. "Over het hele jaar gezien horen zij bij de beste acht, vind ik. Maar ik snap de PDC ook wel een beetje. Die twee jongens zijn toch wel een beetje grijze spelers. Misschien kunnen ze proberen daar iets aan te doen."

Vorige week had de Groene Sloopkogel een akkefietje met Rob Cross tijdens de Masters. Daarbij noemde Van Gerwen hem een 'engnek'. "Ach, ik heb alleen gezegd wat veel jongens denken. Rob staat op het podium vaak met zo’n irritant lachje. Als ik een goede finish heb bijvoorbeeld. Zo van: hoe kan je die nou raken? Maar misschien is het ook gewoon een soort zenuwtrekje van hem. Meestal stoor ik me er niet zo aan, maar dit keer wel. Moet ik niet doen. Ik loop al een tijdje mee, maar ook ik blijf leren", aldus Van Gerwen, die zich nu volledig focust op de Premier League.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties