Van Gerwen incasseert negendarter: "Ik moest heel diep gaan"

Michael van Gerwen en Josh Rock
Michael van Gerwen en Josh Rock Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen heeft donderdagavond de kwartfinales van de Grand Slam of Darts weten te behalen. Eenvoudig ging het niet: de 21-jarige Josh Rock, die bekend staat als supertalent, maakte het hem behoorlijk lastig.

Zo gooide Rock zelfs een 9-darter. "Ik moest heel diep gaan, maar ik heb laten zien dat ik tegen hem ben opgewassen", zei Van Gerwen na afloopt bij Viaplay. "Ik voelde me goed en hield mijn concentratie goed vast. De kansen komen vanzelf, dat was ook zo. Het was echt een fantastische wedstrijd. Vanaf hier kun je verder bouwen. Ik voel me lekker. Hier doe je het voor. Op het podium schitteren."

De partij eindigde in een 10-8 overwinning voor Van Gerwen. De Nederlander eindigde met een gemiddelde van 107.71, waar Rock 103.93 gemiddeld gooide. Ook de finishpercentages waren indrukwekkend: vijftig procent voor Van Gerwen en 66.7 procent voor zijn tegenstander.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties