Van Gerwen laat trofee achter: "Staat alleen maar in de weg"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Orange Pictures

Michael van Gerwen kroonde zich donderdagavond voor de zevende keer tot winnaar van de Premier League of Darts. In de halve finale won 'Mighty Mike' met 10-8 van Michael Smith en in de finale was hij met 11-5 veel te sterk voor Gerwyn Price.

"Het zegt toch dat ik goed bezig ben", zegt Van Gerwen die weet dat hij door zijn grote mond ook moet presteren. "Velen vinden er wat van, maar ik stond nog steeds in de WK-finale, de finale van de UK Open, ik won de Euro Tour in België en nu de Premier League. Zo slecht gaat het allemaal nog niet, hè.”

Toch zijn er ook soms twijfels bij Van Gerwen. "Jawel, hoor”, vertelt hij in De Telegraaf. "Maar daar ben ik zelf al eerder mee bezig, voor de wedstrijd al. Ik weet dat zij in vorm zijn en dan ben ik daar mentaal al mee bezig. Hoe kan ik daar op anticiperen? Voor mij is het dan veel belangrijker om de vraag te beantwoorden hoe ik ze dan tóch op de juiste momenten pijn kan doen. Ondanks dat je zelf op dat moment misschien dan niet de man bent. Nu weer wel, maar eerder niet. Dan moet je de overtuiging toch ergens vandaan halen.”

Van Gerwen liet ook weten dat hij nog lang geen genoeg heeft van het binnenhalen van Premier League-titels. "Ik ga de tien minimaal halen”, zegt Van Gerwen, die ruim 300.000 euro opstreek met de winst. "Zo lang ik blijf leven, wordt mijn record in ieder geval niet ingehaald. Vandaag heb ik echt weer ouderwets genoten. Dit was echt een ouderwets goede finale en halve finale. Een van mijn betere performances de laatste tijd. Dat geeft heel veel voldoening. Men praat er wel eens makkelijk over, maar men heeft geen idee wat ik ervoor moet laten en doen. Hoe sterk je ook mentaal moet zijn om dit te bereiken. Maar ik denk dat ik heb laten zien dat ik kan toeslaan op de juiste momenten. Want dít zijn de avonden waar het om gaat.”

De gewonnen bokaal krijgt echter geen prominent plekje op de schoorsteenmantel bij Van Gerwen thuis. Hij neemt het relikwie zelfs niet mee naar Nederland. "Nee, joh. Dat ding staat alleen maar in de weg. Vorig jaar was het een ramp om dat ding mee het vliegtuig in te mogen nemen.”

Lees meer:
0 reacties