Van Gerwen na nederlaag: "Hij gooide beter dan hij normaal kan"

Michael van Gerwen baalt
Michael van Gerwen baalt Foto: © Pro Shots

Michael van Gerwen is op de Grand Slam of Darts tegen zijn eerste nederlaag opgelopen. Ross Smith was in de laatste poulewedstrijd met 5-4 te sterk en de Engelsman raakte hierbij ook nog eens een recordaantal 180'ers (9). Van Gerwen had wel vrede met de nederlaag en erkende dat Smith fantastisch speelde.

"Weet je wat het is, het was misschien beter geweest als Luke Woodhouse had gewonnen van Nathan Rafferty", vertelt Van Gerwen voor de camera van Viaplay. "Nu wist Ross Smith (de tegenstander waar Van Gerwen van verloor, red.) al dat hij sowieso door zou zijn. Ik zag hem helemaal veranderen. Hij voelde zich opeens op zijn gemak en hij gooide natuurlijk fantastisch. Eigenlijk nog beter dan hij normaal kan."

"Het is niet zo dat ik slecht gooide, maar de kleine kansjes die je krijgt moet je wel pakken", gaat Van Gerwen verder. Dat weet ik als geen ander. Uiteindelijk hoort dit er ook bij. Dat heb je met poule-wedstrijden. Het is niet anders.

Hij begon als een malle. Hij stond echt fantastisch te gooien. Toen had ik wel zoiets dat ik in ieder geval een paar legs wilde winnen, om zeker te zijn van de eerste plek in de poule. De poule wil je natuurlijk altijd wel winnen. Simpel zat. Ik gooide een fantastische 145-finish op een lekker moment en ik miste nog een 146-finish voor de winst. Ik gooide zeker niet slecht, maar hij speelde een fantastische wedstrijd. Daar moet je vrede mee hebben.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties