Van Rijthoven stunt op Wimbledon: "Dat ga ik nog wel tegen hem zeggen"

Tim van Rijthoven op Wimbledon
Tim van Rijthoven op Wimbledon Foto: © Orange Pictures

Tim van Rijthoven heeft zich verrassend geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. De Nederlandse tennisser rekende woensdag af met de als vijftiende geplaatste Reilly Opelka.

"Ik heb mijn telefoon net gecheckt en die staat roodgloeiend. Misschien ga ik daar vanavond nog even rustig voor zitten", reageerde Van Rijthoven na zijn zege in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Nederlander won met 6-4, 6-7 (8), 7-6 (7) en 7-6 (4) van Opelka.

"Om een break te maken, was al een hele prestatie voor mij. In de tweede set speelde ik een goede tiebreak en toen ik die verloor dacht ik: nu gaan we echt beginnen", blikt hij terug. De tweede en derde tiebreak won Van Rijthoven. "Ik was heel erg gefocust waar ik zou serveren en vervolgens wilde ik met volle overtuiging én hard daarheen serveren. Dat lukte."

"Het was mijn eerste viersetter ooit, maar het was niet zozeer fysiek zwaar, maar eerder mentaal", vervolgt hij. "In de tiebreak mag je de punten op je service gewoon niet verliezen, want je weet dat er vervolgens een beuk komt. Je moet er elk punt staan. Fysiek voel ik me wel goed, al denk ik wel dat ik lekker zal slapen vanavond."

De Nederlander is op zijn plek op Wimbledon. "Het is grappig, want op Wimbledon heb je een kleedkamer voor geplaatste spelers én een voor ongeplaatste spelers. Dus eigenlijk loop ik hier rond tussen spelers die buiten de top-32 staan. En daar kan ik me beter mee identificeren dan met iemand die al grand slams gewonnen heeft. Ik voel me zeker niet zoekende hier."

Van Rijthoven is de eerste Nederlander sinds Igor Sijsling in 2013 die zich heeft geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Sijsling is nu de coach van de Nederlander. "Dat ga ik straks nog wel even tegen hem zeggen. Ik ben benieuwd naar zijn reactie. Ik ben heel erg blij om in de derde ronde te staan, nota bene op Wimbledon. Want dat vind ik het mooiste toernooi om te staan."

Max Verstappen

33x je inzet op winst Verstappen!

Zondag wordt er weer geracet in de Formule 1. Dit keer in de Grand Prix van Hongarije. Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een dikke odds boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 33 keer je inzet!

Lees meer:
0 reacties