Verstappen: "Als ik niet kan winnen, mag hij van mij één keer winnen"

Max Verstappen lacht
Max Verstappen lacht Foto: © Pro Shots

Max Verstappen heeft een duidelijke voorsprong in het WK-klassement van de Formule 1. De Nederlander wist al vijf van de zeven races te winnen. De andere twee werden gewonnen door zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Verstappen wijst echter een andere coureur aan die van hem wel eens een race mag winnen. "Wie ik kies wie één keer mag winnen, als ik niet zelf kan winnen? Nou, dan Fernando Alonso", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij verdient het. Als je al zo lang racet, ook in auto’s waar je niet mee kan winnen, en toch totaal geen liefde voor de sport verliest, dat is prachtig. Hij blijft een echte racer, een beest."

Verstappen is echter niet van plan om cadeautjes te geven. De Nederlander houdt van spanning, maar nog meer van winnen. "Liefst een beetje van allebei. Ik genoot zelf enorm van het gevecht dat ik in 2021 had met Mercedes en snap ook wel dat competitie voor de sport leuker is, natuurlijk. Mensen kunnen toch een beetje verveeld raken als één team zo dominant is."

Lees meer:
0 reacties