Verstappen baalt van gang van zaken: "Dit is het niet meer waard”

Max Verstappen
Max Verstappen Foto: © Pro Shots

Max Verstappen is op dit moment heeft dit seizoen net als vorig jaar de beste papieren om wereldkampioen te worden. Toch is er iets dat de Nederlander niet aanstaat, de overvolle racekalender.

,Racen is mijn leven, maar op een gegeven moment is dit het niet meer waard”, zegt Verstappen na zijn pole position in Melbourne.

Verstappen heeft al eerder aangegeven dat hij maar zo kan stoppen na 2028, het jaar waarin zijn huidige topcontract bij Red Bull Racing afloopt. De huidige ontwikkelingen in de koningsklasse van de autosport duwen Max Verstappen steeds meer richting die uitgang, zo bevestigt hij in Australië. Met de sprintraces en de vele extra raceweekenden krijgen de coureurs weinig rust.

De wereldkampioen licht zijn visie toe: "Ik ga niet eerder stoppen dan in 2028, maar dit helpt allemaal niet mee als ik een beslissing moet gaan nemen om daarna door te gaan”, vertelt de Nederlander. "Ik heb al met het management van de Formule 1 gepraat en uitgelegd hoe ik het zie. Het is ook goed en heel normaal, dat met elkaar blijven communiceren om de fans het beste product voor te schotelen. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren", besluit de Limburger.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties